Dutch oven Recepten RSS

ingrediënten voor 4 personen: 1 kg runderlappen (suddervlees) 1 grote ui 1 rode en 1 groene paprika 200 gr zoete aardappels 2 winterwortels Tomatenpuree (blikje) Bloem Olijfolie Zout Peper Italiaanse kruiden Laurierblad  verdere benodigdheden: een 10'' dutch oven of een 12'' dutch oven spatel  / pollepel   Aan de slag! Heb je een goeie stek gevonden, steek dan je meegenomen briketten aan. Omdat dit gerecht een flinke tijd moet garen (ongeveer 2 uur) zijn briketten geschikter dan houtskool. Briketten blijven namelijk veel langer op temperatuur. Regel de temperatuur door meer of minder briketten onder de Dutch Oven te plaatsen.   Plaats...

Meer lezen

Aardappel-uien stew Een snelle, heerlijke stew uit de dutch oven! Benodigdheden 5 – 6 personen:   500 gram gehakt 3 zakken aardappelschijfjes 2 blikken sperziebonen (of 1 blik sperziebonen en 1 bos schoongemaakte worteltjes) 4 uien in ringen Pakje uiensoep voor 1,5liter 1 liter water Bakpapier Zonnebloemolie Dutch Oven 10'' of Dutch Oven 12'' Ong. 22 briketten / houtskool van gestookt hout   Verwarm de briketten totdat ze mooi wit gloeiend zijn. Smeer de Dutch Oven in met zonnebloemolie. Bedek de bodem van de Dutch Oven en de wanden zo goed mogelijk met bakpapier ( makkelijk om hem straks schoon te...

Meer lezen

dutch oven, koken, outdoor -

Hongaarse Goulash (pörkold)   Benodigdheden: 1 kilo gesneden kip / varken / rund 4 rode uien grove peper zonnebloemolie 3 teentjes knoflook 3 theelepels sambal 250 gram gesneden champignons 4 gesneden tomaten 500 gram krieltjes / gesneden aardappelen 4 eetlepels (hongaars / gerookt) paprika poeder 2 eetlepels vegeta (geen idee wat het is? klik hier!) 3 tot 4 liter water 1 kopje Jus 10'' dutch oven of 12'' dutch oven     Snijdt als eerst de rode uien fijn, terwijl je  de pan met zonnebloemolie op het vuur/kolen zet maal je de peper in de olie en laat dit even heet worden voordat je de...

Meer lezen

appeltaart, dutch, dutch oven, koken, outdoor -

Regelmatig delen we met jullie een lekker recept voor een stevige maaltijd uit de dutch oven. Hoe leuk is het om ook een lekker toetje (of tussendoortje) in de dutch oven te maken? Precies! dat dachten wij ook, daarom vandaag een recept voor appeltaart!   Dit heb je nodig: - een dutch oven 10'' of dutch oven 12''  - bakpapier of aluminium folie - 1 kilo appels - 100 gram basterd suiker - halve theelepel kaneel - 80 gram rozijnen - paneermeel   - 2 pakken appeltaart mix (bijv. koopmans of een supermarkt huismerk) óf als je het deeg ook...

Meer lezen

Wat heb je nodig: de 10'' dutch oven of  de 12'' dutch oven 3 kg varkensribbetjes BBQ kruiden 8 el barbecuesaus (je eigen favoriet) 1 el ahornsiroop 1 tl hete mosterd 2 tl Tabasco 2 paprika’s 3 uien ½ fles donker bier 10 plakken Bacon Marineer de varkensribbetjes met de BBQ kruiden en laat het een nacht staan. Steek ca. 20 briketten aan in een vuurvaste schaal en laat ze erdoorheen gloeien. Snijd intussen de uien in vieren en hak de paprika’s in grove stukken. Doe beide in de Dutch Oven en blus af met donker bier. nog op zoek...

Meer lezen