
Spareribs uit de dutch oven!
Wat heb je nodig:
- de 10'' dutch oven of de 12'' dutch oven
- 3 kg varkensribbetjes
- BBQ kruiden
- 8 el barbecuesaus (je eigen favoriet)
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl hete mosterd
- 2 tl Tabasco
- 2 paprika’s
- 3 uien
- ½ fles donker bier
- 10 plakken Bacon
Marineer de varkensribbetjes met de BBQ kruiden en laat het een nacht staan.
Steek ca. 20 briketten aan in een vuurvaste schaal en laat ze erdoorheen gloeien. Snijd intussen de uien in vieren en hak de paprika’s in grove stukken. Doe beide in de Dutch Oven en blus af met donker bier. nog op zoek naar de juiste dutch oven? deze vind je hier!
Meng de barbecuesaus met mosterd, ahornsiroop en Tabasco om de marinade te maken. Leg het vlees in de Dutch Oven en bestrijk met de marinade. Het vlees mag niet in het bier drijven. Herhaal het proces totdat al het vlees in de pan zit. Bewaar een deel van de saus voor later. Leg de bacon over het vlees heen.
Plaats de ene helft van de briketten onderin, de andere helft op het deksel van de oven. De spareribs worden in ongeveer 2,5 uur gaar. Controleer in de tussentijd of er nog voldoende vloeistof in de Dutch Oven zit, zodat de spareribs niet aanbranden. Als het vuur te hoog staat, kun je ook een deel van de briketten van het deksel halen. Het vlees is klaar als het van het bot valt.