Stew uit de Dutch oven!

Stew uit de Dutch oven!

Aardappel-uien stew

Een snelle, heerlijke stew uit de dutch oven!

Benodigdheden 5 – 6 personen:

 

  • 500 gram gehakt
  • 3 zakken aardappelschijfjes
  • 2 blikken sperziebonen (of 1 blik sperziebonen en 1 bos schoongemaakte worteltjes)
  • 4 uien in ringen
  • Pakje uiensoep voor 1,5liter
  • 1 liter water
  • Bakpapier
  • Zonnebloemolie
  • Dutch Oven 10'' of Dutch Oven 12''
  • Ong. 22 briketten / houtskool van gestookt hout

 

Verwarm de briketten totdat ze mooi wit gloeiend zijn. Smeer de Dutch Oven in met zonnebloemolie.

Bedek de bodem van de Dutch Oven en de wanden zo goed mogelijk met bakpapier ( makkelijk om hem straks schoon te maken)

 

Verdeel het gehakt in stukjes over de bodem van de DO. Verdeel de zakken aardappelschijfjes (die al zijn voorgekookt) over het gehakt. Verdeel hier de sperziebonen en eventueel de schoongemaakte en in stukjes gesneden wortels overheen. Maak de uien schoon en snij die in mooie, niet te dikke, plakken. Verdeel de uienschijfjes over de sperziebonen. Maak als laatste het pakje soep aan met 1 liter koud water. Roer dit goed door elkaar en giet dit over de stew. Vouw het overgebleven bakpapier naar binnen toe. Sluit de DO met de deksel.

 

Leg 8 briketten onder de DO en de overige briketten in een ring bovenop de DO. Laat het geheel ongeveer 20-25 minuten bakken. Controleer eventueel na 15 minuten of er nog wel voldoende vocht in de pan zit. Evt iets warm water toevoegen.

 

Je kunt de DO makkelijk schoonmaken door het bakpapier uit de pan te tillen. Maak de DO schoon met heet water, gebruik eventueel een schraper om het vuil te verwijderen maar GEEN sop! Laat hem geen uren weken, dan trekt het water in de poriën. Wrijf de DO en de deksel opnieuw in met zonnebloemolie en brandt hem direct weer in….dan staat hij klaar voor je volgende kookavontuur.

Eet smakelijk!

 

 

Credits to: Miriam Middelkoop


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd