Hongaarse Goulash uit de dutch oven!

dutch oven, koken, outdoor -

Hongaarse Goulash uit de dutch oven!

Hongaarse Goulash (pörkold)

 

Benodigdheden:

  • 1 kilo gesneden kip / varken / rund
  • 4 rode uien
  • grove peper
  • zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels sambal
  • 250 gram gesneden champignons
  • 4 gesneden tomaten
  • 500 gram krieltjes / gesneden aardappelen
  • 4 eetlepels (hongaars / gerookt) paprika poeder
  • 2 eetlepels vegeta (geen idee wat het is? klik hier!)
  • 3 tot 4 liter water
  • 1 kopje Jus
  • 10'' dutch oven of 12'' dutch oven

 

 

Snijdt als eerst de rode uien fijn, terwijl je  de pan met zonnebloemolie op het vuur/kolen zet maal je de peper in de olie en laat dit even heet worden voordat je de uien erbij doet . Deze laat je even opstaan en doe daarna de teentjes knoflook versnipperd erbij met de 3 theelepels sambal. Dit Kort op laten staan en vervolgens de gesneden champignons er bij. Dit een aantal minuten laten staan, vervolgens de tomaten toevoegen.

Na het toevoegen van de tomaten wederom een aantal minuten laten  pruttelen  en dan het vlees (kip/varken/rund) in gesneden stukken toevoegen. Hierna het vlees even rondom licht aanbakken in de pan. Haal vervolgens de pan van de kolen en  voeg de paprika poeder toe. Roer dit goed door de pan voor je deze weer terug zet op het vuur en breng alles aan de kook. Als alles net weer aan de kook is, vul dan de dutch oven af met water. Voer naar smaak Vegeta toe. Als laatste voeg een kopje jus toe. 

dit laat je  zo'n 3 tot 4 uur pruttelen in het begin op een middelhoog vuur en als het begint in te dikken dan zet je het vuur lager en gooi er steeds een beetje water bij. Dit omdat hoe dikker het vocht is hoe beter de smaak in het vlees gaat trekken. Zorg er wel voor dat je veel roert op het moment dat het vocht begint in te dikken.  Dit laat je zo'n 3 tot 4 uur pruttelen. Gebruik je rund/varken dan laat je het 6 tot 7 uur pruttelen. Voeg in het laatste uur van het pruttelen de aardappelen toe, zodat deze mooi beetgaar worden.

 

Eet smakelijk!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd