Milieu Verantwoording

Bij BriskFire vinden wij zorg voor het milieu belangrijk, met onderstaande aanpak proberen wij hiermee ons steentje bij te dragen.

 

Verpakken

Binnen onze logistiek worden verpakking-dozen en om-dozen van onder andere leveranciers zo veel mogelijk hergebruikt voor het doorsturen naar de klant. hiermee reduceren wij ons kartonverbruik met gemiddeld 40%.

Beschermen

Ter bescherming van producten bij het verpak proces, wordt bij BriskFire luchtkussenfolie met het 'I'm green' keurmerk gebruikt. Dit is folie opgebouwd uit minstens 60% rietsuiker. Hierdoor is het folie vele makkelijker te recyclen en is ons plastic folie verbruik afgenomen met 60%. Dit folie is onder de volgende normering gekeurd:  ASTM6866.

meer informatie is te vinden op de volgende pagina: https://bit.ly/3iUqClJ

Opvullen

Als opvulmateriaal in verzenddozen wordt bij BriskFire opvulchips gebruikt welke 100% zijn opgebouwd van aardappelzetmeel. Dit houd in dat dit materiaal geheel biologisch afbreekbaar is, in tegenstelling tot de bekende opvulchips van kunststof schuim. De groene opvulchips van Briskfire opgebouwd uit zetmeel kunnen door u als klant dan ook gewoon in de GFT bak weggegooid worden. Deze zullen verteren.

De opvulchips zijn gekeurd onder de normering: EN 13432

meer informatie over deze keuring is te vinden op deze pagina: https://bit.ly/3B459NF

 

Hout

Bij Briskfire zien wij er op toe dat al het hout wat verwerkt is in onze producten of dat van onze leverancier, voorzien is van een FSC keurmerk.

'' FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. ''