Dutch oven pizza

Dutch oven pizza

  • Voorbereiding 15 min
  • Kooktijd 45 min
  • Totale tijd 1 uur
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 1 persoon

 

Ingrediënten

  • pizzadeeg
  • 30 stukjes salami
  • 1 cup pizzasaus
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 1/8 tl paprikapoeder
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • ¼ tl basilicum gedroogd
  • ½ cup kaas geraspt

benodigdheden


Werkwijze

  1. Vet de binnenzijde van de Dutch Oven in met plantaardige olie.
  2. Bedek de bodem met het pizzadeeg.
  3. Bestrijk het geheel met de saus en bestrooi dit met de kruiden en knoflook- en paprikapoeder.
  4. Leg de paprikastukjes bovenop de saus. Laat het geheel in een tochtvrije ruimte rijzen tot een verdubbeld volume. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
  5. Maak je pizza af met de toppings naar keuze en zet de pan daarna ongeveer 25 minuten op het vuur.
  6. Controleer regelmatig of je pizza gaar is. Dan draai je de pot voorzichtig ondersteboven om de pizza eruit te krijgen.
  7. Bestrooi de sauszijde met geraspte kaas en laat dit nog even smelten voordat je de pizza serveert.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd